Spring naar hoofd-inhoud
//trappisten

Tre Fontane

De adbij van Tre Fontane ligt in Rome, op de plaats waar de heilige apostel Paulus in 67 na Christus onthoofd werd. De naam verwijst naar de drie fonteinen die als een wonder ontstonden op de plek waar het hoofd van de apostel op de grond viel. Tegenwoordig zijn op deze plek tal van prachtige eucalyptusbomen te vinden. De Trappisten begonnen ze in 1870 aan te planten om het toenmalige malariagebied droog te leggen. Dankzij de grondige kennis van de eucalyptus begonnen de Trappisten in 1873 met de productie van eucalyptus extract, wat resulteerde in het digestief Eucaliptino. Bier brouwen de monniken nog niet zo lang. Het idee ontstond toen een oud recept werd teruggevonden en men de eeuwenoude kennis besloot om te zetten in de praktijk. In mei 2015 is het eerste Italiaanse trappistenbier Tre Fontane Tripel officieel erkend als Authentic Trappist Product. Het tweede trappistenbier van de monniken van de Abdij Tre Fontane, Tre Fontane Scala Coeli, is in september 2018 officieel erkend als Authentic Trappist Product.   

Meer informatie over de abdij van Tre Fontane vindt u op http://www.abbaziatrefontane.it

Tre Fontane Tripel

Het is een goudkleurig bier met een uitgesproken, licht fruitige smaak dat is verrijkt met een eucalyptusaroma dat de fruitige noten opneemt en zo benadrukt. De stevige bitterheid van de hop compenseert de zoete smaak. Het hoge koolzuurgehalte zorgt voor een droge afdronk. De licht zoete nasmaak krijgt een andere wending dankzij de kruiden, die er met hun geurige aroma een verfrissende toets aan toevoegen. Tre Fontane komt licht over, maar heeft toch een behoorlijke body. Het hoge alcoholgehalte van 8,5% voegt een verfijnd gevoel van warmte toe met een vleug van balsem en eucalyptus.

Tre Fontane Scala Coeli

De naam van het Italiaanse trappistenbier Scala Coeli verwijst naar een van de drie kerken, Chiesa di Sante Maria Scala Coeli, die op het oude kloosterdomein staan. 

Voor de productie van de Tre Fontane Scala Coeli worden stukjes bittere sinaasappelschil gebruikt, afkomstig van bomen die al sinds mensenheugenis het kloosterdomein en de kloostertuinen sieren. Het is een bier van hoge gisting, met een alcoholpercentage van 6,7%. Het is een licht en fruitig bier met een kleine bittere toets. De toetsen van sinaasappel worden begeleidt door de verschillende hopsmaken en geeft een mooie, volle smaak aan deze unieke trappist.