Spring naar hoofd-inhoud
//trappisten

Historie

Op 23 december 1904 nam de heer P. Wauters aan de Gentsestraat te Hulst de beslissing om een limonade fabriek op te starten.

Na een aantal jaren werd deze fabriek en limonade handel uitgebreid naar drankenhandel met als voorlopige kroon op het werk in 1923 de verkrijging van het Heineken agentschap onder de naam Drankenhandel Wauters.

De heer P. Wauters werd opgevolgd door zijn zoon Karel Wauters die in zijn tijd al een speciale neus had voor de opkomende interesse van speciaalbieren in Nederland. Een echte pionier dus. Zo gebeurde het dat hij na bezoeken op de maandagmarkt in Hulst in contact kwam met een goede vriend van de Abdij van Onze-Lieve-Vrouw van het Heilig Hart van Westmalle. Dit resulteerde in de komst van de eerste kratten Trappist Westmalle naar Hulst in maart 1955.

Zoon Piet Wauters volgde in 1974 zijn vader Karel op en was besmet met hetzelfde speciaal bier virus. Hij bouwde de drankenhandel uit tot een toonaangevende speciaalbierhandel in Nederland.

Later, na de pensionering van Piet Wauters is door allerlei evoluties en marktomstandigheden Wauters Hulst BV als gespecialiseerde drankenhandel in Trappistenbier verantwoordelijk geworden voor de verkoop en verdeling van heden ten dage 8 trappistenbieren. Deze zijn Westmalle, Orval, Rochefort, Zundert, Engelszell, Tre Fontane, Achel en Tynt Meadow.

De huidige directie wordt gevoerd door Rudy van Haperen en zijn dochter Dominique.

Nieuwsgierig naar ons bedrijf? Klik dan hier en bekijk onze leuke bedrijfspresentratie.