Spring naar hoofd-inhoud
//trappisten

Mount St Bernard Abbey

De Abdij van Mount Saint-Bernard werd in 1835 gesticht. De abdij was daarmee het eerste permanente klooster in Engeland sinds de Reformatie.Teven is dit de enige verblijfplaats van Cisterciënzers in Engeland.

Tot voor kort runden de monniken een klein melkveebedrijf, waarvan zij de deuren in 2013 hebben moeten sluiten. Met de ontwikkelingen in de moderne landbouw, gecombineerd met de constante lage melkprijzen, was het voor de monniken moeilijk om het melkveebedrijf rendabel te houden.

De monniken zijn op zoek gegaan naar een nieuwe bron van inkomsten om te kunnen voorzien in hun levensonderhoud en het onderhoud van de abdij. Zij hebben gezamenlijk besloten om zich te gaan richten op het brouwen van bier. Helemaal nieuw is het brouwen van bier niet in de abdij, want in de 19e eeuw werd er ook al bier gebrouwen. Al het werk, van brouwen tot bottelen, wordt door de monniken zelf gedaan.

In het najaar van 2020 is er een documentaire uitgebracht over de abdij van Mount Saint Bernard. Klik hier voor alvast een voorproefje van de documentaire.

 

 

Tynt Meadow

De eerste Engelse Trappist heeft de naam Tynt Meadow gekregen. Vernoemd naar het weiland gelegen achter de Mount St. Bernard abdij, waar de monniken zich in 1835 hebben gevestigd.

Tynt Meadow is een Dubbel Trappist met 7,4% alcohol en aroma's van donkere chocolade, drop en donker fruit. Heerlijk volmondig, een stevige body en mooi in balans. In de smaak ontdek je ook weer chocolade, en verder pepertjes en vijgen. In de afdronk is het bier verrassend sprankelend.