Spring naar hoofd-inhoud
//trappisten

Achel

De Sint-Benedictusabdij, beter bekend als de ‘Achelse Kluis’, ligt op de grens tussen Noord-Brabant (Nederland) en Noord-Limburg (België). Al sinds 1850 wordt er gebrouwen in De Achelse Kluis. Daar kwam tijdens de Eerste Wereldoorlog abrupt een einde aan. De Duitse troepen bezetten de abdij en namen de koperen brouwketels in beslag.

Na een onderbreking van ruim 80 jaar werden met de hulp en kennis van Rochefort, Westmalle en Westvleteren de brouwactiviteiten in de Achelse Kluis opnieuw hervat. 

In de Achelse Kluis worden vandaag de dag vier verschillende bieren gebrouwen. 

Achel Blond

Dit is een goudblonde trappist met romige witte schuimkraag en een alcoholvolume van 8%. De Achel Blond heeft een fruitige smaak met een licht bittere afdronk. 

Achel Bruin

De Achel Bruin is een diepbruin trappistenbier van hoge gisting en een alcoholvolume van 8%. Zonder toevoeging van kruiden ruikt het bier naar zoethout, anijs en gedroogd fruit. De smaak van de Achel Bruin is zacht op de tong maar kent een krachtige afdronk.

Achel Blond en Achel Bruin worden afgevuld in flessen van 33cl, maar is in de Herberg van de Achelse Kluis ook van de tap verkrijgbaar. 

Achel Blond Extra

Achel Blond Extra wordt tijdens de lange lagering dry-hopped. Er is een zeer sterke CO2 pareling met een overvloedige witte schuimkraag tot gevolg. De neus wordt beheerst door hop, gevolgd door een kruidigheid. Dit mooie bier van de Achelse Kluis kent een alcoholvolume van 9,5%. 

Achel Bruin Extra

Achel Bruin Extra is een donker trappistenbier en kent een alcoholvolume van 9,5%. Deze trappist heeft een volle schuimkraag, een heerlijk aroma en een licht zoete geur. 

Achel Blond Extra en Achel Bruin Extra zijn enkel verkrijgbaar in flessen van 75cl.  

 

Voor meer informatie over de Sint Benedictusabdij en haar trappistenbieren kunt u terecht op Sint-Benedictusabdij - De Achelse Kluis