Spring naar hoofd-inhoud
//trappisten

Zundert

Sinds eind 2013 is Trappistenbrouwerij "De Kievit" gestart. Met de naam "De Kievit" wordt verwezen naar de agrarische traditie van de gemeenschap. Op de plaats van de brouwerij stond vroeger boerderij de Kievit, die behoorde bij de abdij. Deze boerderij is meer dan een eeuw aan de abdij verbonden geweest.

Sinds het jaar 1900 werken de monniken van de Abdij Maria Toevlucht volgens de regel van Sint Benedictus: ora et labora, bid en werk. Daarin hebben zij steeds de kansen en mogelijkheden gezocht die de omstandigheden en de tijd hun aanreikten, en wat zij deden hebben ze steeds geprobeerd zo goed mogelijk te doen. Van ruim 100 jaar diverse agrarische activiteiten naar een brouwerij vandaag - de opzet blijft het werk met liefde en aandacht te doen. In de trappistenabdij Maria Toevlucht te Zundert is nu brouwerij de Kievit gevestigd, waar de monniken op beperkte schaal en alleen met natuurlijke grondstoffen 2 trappistenbieren brouwen.

Voor meer informatie over Trappistenbrouwerij “De Kievit” en Abdij Maria Toevlucht kunt u terecht op http://www.abdijmariatoevlucht.nl of bekijk de korte documentaire via deze link

Zundert 8 Tripel Trappist

De koperblonde Zundert 8 Tripel is een karaktervol bier van 8% met nagisting op de fles. Om ten volle van het subtiele hop-aroma en de heerlijke kruidige afdronk te kunnen genieten, serveert u het bier best tussen 8 en 12°C.

Zundert 10 Quadrupel Trappist

De roodbruine Zundert 10 is een quadrupel van 10%, eveneens met nagisting op de fles. De smaak is vol en zacht, in balans gebracht door een mooie hopbitterheid. In de nasmaak keert de kenmerkende Zundertse kruidigheid subtiel terug.

Goud voor Zundert 10 Quadrupel

Tijdens de prijsuitreiking van de Dutch Beer Challenge 2019 heeft Zundert 10 Quadrupel een gouden medaille gewonnen in de categorie 'zwaar donker'. Daarmee mag Zundert 10 zich het beste zware en donkere bier van Nederland noemen. Een gouden medaille om trots op te zijn.  

Nieuwsbrief Zundert Trappist

Trappistenbrouwerij De Kievit (Zundert) geeft een paar keer per jaar een informatieve nieuwsbrief uit over trappistenbier, de regio Zundert en uiteraard over Zundert Trappist. Nieuwsgierig naar de nieuwsbrief? U kunt zich hier aanmelden.