Spring naar hoofd-inhoud
//trappisten

Engelszell

De abdij Stift Engelszell is opgericht in 1293 en wordt sindsdien bewoond door de cisterciënzer orde. Van 1618 tot 1925 heeft de abdij een andere bestemming gehad maar sinds 1925 hebben monniken uit de Elzas hun intrede gedaan in Stift Engelszell te Engelhartszell an der Donau. Sinds 2012 wordt er gebrouwen in de brouwerij van het enige trappistenklooster in Oostenrijk.

Gregorius

Gregorius trappistenbier is bier met een diep donkere kastanje kleur. Smaken van kastanje, honing, zoethout, mokka, cacao, rozijnen, kersen en eucalyptus dragen allemaal bij aan de diepe en rijke smaak van dit trappistenbier. Het elzas-wijnachtige karakter van de gist en de honing uit de regio zorgen voor een prachtige zoete en notenachtige smaak. Bij het degusteren blijft een vlaagje vanille achter met een beetje oregano. De licht bittere aroma's zorgen voor een diepgaande en droge afdronk.

Benno

Met een intensieve rode blush doet het Benno Trappistenbier denken aan een zonnige herfstdag in het dal van de Donau. Deze trappist bevat aroma's van mandarijn, tropisch fruit, abrikozenjam en amaretto. Het bier is zacht in de mond met een lichte smaak van sinaasappel en een vleugje citroen. Tijdens het drinken ontwikkelt zich de smaak van kersen en witte druiven met een beetje mint. De afdronk is droog, kruidig met de lichte bitterheid van grapefruit.

 

Weiße
In maart 2019 is de nieuwste trappist van trappistenbrouwerij Engelszell gebotteld, Trappisten Weiße.
Het bier heeft een goudgele kleur en een fruitige geur. Door de hop, afkomstig uit het nabijgelegen hopgebied bij de trappistenbrouwerij, heeft deze trappist een iets meer uitgesproken smaak dan de gebruikelijk lichte tarwebieren.

 

Voor meer informatie over de Abdij Stift Engelszell en haar trappistenbieren kunt u terecht op http://www.stift-engelszell.at